Учора у Відкритому офісі при Закарпатській облдержадміністрації відбулися навчання «Інтегрування інструментів інвестицій та «Смарт-громад» у Закарпатській області».

У межах заходу проходило ознайомлення з напрямками потенційного розвитку громад нашої області. Про «Смарт-громаду: ресурси та вартість», «Інструменти смарт-спеціалізації», «Міжмуніципальне співробітництво як інструмент вирішення комплексних проблем територіальних громад» учасникам навчань розповіли лектори Олексій Любецький, Валентин Волошин та Микола Сюсько.

Розпочав зустріч Іван Завидняк, в.о. директора департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОДА.

Начальниця управління регіонального розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку облдержадміністрації  Юлія Плиска у продовження поінформувала, що недавно в області провели паспортизацію громад. Саме завдяки аналізу поданих матеріалів вдалося виокремити громади, які потенційно готові і можуть користуватися модернізованими технологіями розвитку.

Відрадно, що серед таких й Іршавська міська територіальна громада. 

Такі заходи вкрай важливі, особливо в умовах  розробки стратегії розвитку нашої громади, визначення SMART-спеціалізації, розробки й укладання міжмуніципальних договорів і багато інших факторів, зокрема у напрямку залучення інвестицій, здатності ставати конкурентноспроможними серед інших громад.