17 серпня у адмінбудівлі Іршавської міської ради та представниками батьківських комітетів.

Зустріч відбулася за участі голови Хустської районної державної адміністрації Віктора Сабадоша, голови Хустської районної ради Назарія Палія, Іршавського міського голови Віктора Симканинця ТА головного лікаря ІЦПМД Оксани Булеза.

Головні питання, які обговорювалося – підготовка до початку нового навчального року та стимулювання педагогічних працівників та всіх бажаючих жителів громади до вакцинації .

Голова Хустської районної державної адміністрації Віктор Сабадош акцентував увагу на тому, що такі зустрічі вкрай необхідні для проведення інформаційно-просвітницької роботи щодо вакцинування населення від COVID-19, оскільки в Інтернет мережі дуже багато недостовірної інформації стосовного даного питання.

Оксана Іванівна проінформувала про те, що у громаді працюють безкоштовні пункти вакцинації населення. На вибір представлені наступні вакцини: Pfizer, Coronavac, Moderna, AstraZeneca. Також у місті працюють мобільні бригади, які можна при потребі запросити до навчального закладу, якщо у колективі бажають вакцинуватися.

Міський голова також звернув увагу освітян міста на те, що у законодавчій базі відбулися зміни. Якщо регіон переходить у червону чи помаранчеву зону, то працювати зможуть лише ті заклади, де вакциновано близько 80% працівників.

За оцінками ВООЗ, для зупинки передачі вірусу імунітет має виробитися у 65-70% населення, а це означає, що людей потрібно заохочувати до вакцинації.

Щеплення мільярдів людей зупинить поширення коронавірусу і створить колективний імунітет.

Що швидше ми його отримаємо, то швидше зможемо повернутися до звичного життя.