Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

У Центральному таборі туристського активу знову завирувало повнокровне життя

Дата: 09.08.2021 16:20
Кількість переглядів: 1164

Фото без опису

У Центральному таборі туристського активу учнів України с.Осій знову завирувало життя.Минулої неділі тут зібралися учасники ХІІІ Всеукраїнського зльоту юних туристів – краєзнавців.Із самого ранку у мальовничому куточку села звучали ритмічні народні мелодії та пісні у виконанні уродженця села народного артиста України Івана Поповича.

Із вітальним словом до присутніх звернувся заступник директора Українського державного центру національно-патріотичного виховання,краєзнавства і туризму учнівської молоді Дмитро Омельченко.

- Після річного затишшя,викликаного коронавірусом,життя знову активізується,- сказав Дмитро Григорович.- Ми знову маємо можливість провести зліт,приурочений 30-річчю Незалежності України та 100-річчю Української революції, у чарівному куточку Закарпаття,де народилися такі талановиті осійчани як Федір Потушняк,Іван Петровцій і Іван Попович.Пограма заходу передбачає роботу за шістьма напрямами краєзнавчих досліджень:археологія,історичне краєзнавство,фольклор і етнографія,екологія,географічне краєзнавство,геологія.До участі у заході запрошені команди закладів освіти областей та міста Києва.Роботу учнів оцінюватиме суддівська колегія,до складу якої входять авторитетні туристи і краєзнавці України.

Слово надається заступнику міського голови Іршавської міськради Івану Васильцюну. - Захід вперше проводиться не районною,як було раніше,а міською радою. Це покладає на нас великі обов"яки,- наголосив Іван Петрович, Місцева влада докладе всіх зусиль,щоб зліт пройшов на належному рівні.Крім того,будемо активно сприяти тому,щоб учні мали можливість відвідати не лише визначні місця нашого села,а й сонячного Закарпаття.Зокрема,у нас є чудові історичні замки у Хусті і Мукачеві,Синевирське озеро,рідкісна порода буйволів.Та найбільше,що нас радує,це те,що діти різних регіонів України матимуть можливість поспілкуватися між собою,знайти друзів,а вже у себе вдома розповісти про наш рідний край.

Про громаду села,проблеми,над вирішенням яких вона працює в умовах децентралізації розповів староста села Іван Попович.

Про хід змагань розповів головний суддя зльоту,методист Волинського обласного Центру національно-патріотичного виховання,туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради,відмінник освіти України,член Національної спілки краєзнавців України,кандидат у майстри спорту з туризму,спортивний суддя Національної категорії Віталій Гнатюк.

А потім свої пісні подарували присутнім учасники зразкової вокальної студії "Ліра" Вероніка Бердар та Іван Бердар.

Сміх,радість і пісні на базі табору не стихали до пізнього вечора.

Василь Шкіря

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь