Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Вітаємо з 20-річним ювілеєм КП по водопостачанню Іршавської міської ради

Дата: 01.07.2021 16:19
Кількість переглядів: 657

   Фото без опису       

     01 липня 2021 року Комунальне підприємство по водопостачанню Іршавської міської ради святкує 20-ту річницю з дня його створення. Рішення про реорганізацію Іршавського ВЖДКП та створення Іршавського комунального підприємства по водопостачанню було прийнято на ХVI –й сесії 3-го скликання Іршавської районної ради від 07 червня 2001 р. Першим керівником підприємства була призначена Бахмацька Любов Михайлівна. На неї випали всі труднощі по створенню підприємства, його реєстрацію, формуванню та становленню трудового колективу, створення облікової бази споживачів, яким надавалися послуги з водопостачання  та водовідведення. Завдяки наполегливій праці колективу під керівництвом Бахмацької Л.М. підприємство сформувалось в його сьогоднішньому виді. Початок роботи підприємства не був легким, адже була дуже слабкою матеріально-технічна база, слабка забезпеченість автотехнікою, відсутність адміністративного приміщення, слабка забезпеченість професіональними кадрами, тільки частина працівників ( близько 60 % ) була переведена з Іршавського ВЖДКП до Іршавського водоканалу, іншу частину колективу вона була змушена  приймати на  роботу самостійно, оцінюючи їх професіоналізм та майстерність.

               При створенні підприємства в 2001 році на баланс було прийнято 13,4 км. водопровідної мережі та 14,8 км. каналізаційної мережі, 2 152 абоненти – населення та 167 споживачів бюджетної сфери та юридичних осіб. Зараз на балансі підприємства знаходяться водопровідна мережа протяжністю 21,7 км., тобто її протяжність збільшилась на 8,3 км., 23,1 км. каналізаційної мережі – протяжність збільшилась на 9,7 км., споживачів категорії населення – 2 869 абонентів, приріст склав 717 абонентів та 293 споживачів бюджетної сфери та юридичних осіб – приріст склав 126 споживачів.

               На долю директора Бахмацької Люби Михайлівни випали труднощі з формування та створення колективу, створення облікової бази споживачів, вирішення питань по реєстрації та отриманню всіх дозвільних документів, на підставі яких функціонує підприємство, створення та покращення матеріально-технічної бази підприємства, придбання асенізаційної машини. Керівник Фельцан Юрій Іванович зміг організувати отримання коштів з міського бюджету та провести капітальну реконструкцію блока ємкостей очисних споруд, де фактично проходить переробка та очищення фекальних вод, які поступають з м.Іршава та частково з с.Ільниця. Гелетей Віктор Васильович за свою каденцію зміг оптимізувати роботу водо насосної станції, результатом чого стало перехід водопостачання споживачів м.Іршави з погодиного ( за графіком ) до цілодобового. Також при його каденції підприємство вело технічний супровід при реконструкції, заміні, та будівництві нових водопровідних та каналізаційних мереж по вул.. Українська, Л.Українки, Ст. Вайди, Беляєва, Гоголя, та інш., перепідключення та нове підключення споживачів до цих мереж. Майже два роки на отримання довгострокового спеціального дозволу – на 20-ть років, від Держгеонадр України на користування надрами ( видобуток підземних прісних вод), за рахунок якого забезпечується потреба в питній воді споживачів м.Іршава. На каденцію Скоблей Сергія Михайловича припало переоснащення технологічного обладнання з старого енергозатратного на нове енергоефективне – придбання та заміна свердловинних насосів, якими видобувається вода з артезіанських свердловин, заміна радянських насосів другого рівня підйому на нові італійські моноблочні насоси Saer, за допомогою яких подається питна вода та підтримується робочий тиск в водопровідній мережі м. Іршави. Днями також завершено переобладнання двох фекальних насосів – демонтовано старі радянського виробництва насоси та встановлено нові насоси Willo виробництва Німеччини. Також проводився технічний супровід при реконструкції, заміні, та будівництві нових водопровідних та каналізаційних мереж по вул.. Титова, Севастьянова, Коцюбинського, Павлова, Миру, мікрорайон “Газовики” та інші. Хочеться відмітити, що все переоснащення ( придбання та заміна ) обладнання, реконструкції, заміни, та будівництва нових водопровідних та каналізаційних мереж проводились за рахунок фінансування з місцевого бюджету.

            Вся ця робота проводилась також і за допомогою головних інженерів, які в різні роки працювали на підприємстві: Золотар Юрій Юрійович, Пищальник Михайло Михайлович, Сідоров Вячеслав Володимирович, Симканич Олександр Олександрович.

            Та все це змогло відбутися тільки завдяки роботі КОЛЕКТИВУ підприємства. Всі працівники підприємства, кожен на своїй ділянці роботи, прикладає максимум зусиль, все своє вміння, професійну майстерність задля одного :

      –   безперебійної та безаварійної роботи водо насосної станції та водопровідної мережі для забезпечення постачання питної води жителям м. Іршава,

  • безперебійної та безаварійної роботи каналізаційної мережі та очисних споруд по прийманню, переробці та очищенню фекальних стічних вод, які поступають з м. Іршава та частково з с. Ільниця.

Та особливо сьогодні хочеться відзначити наших працівників, які працюють на підприємстві :

  • Біксей Марія Василівна – лаборант, робота якої полягає в обліку піднятої з артезіанських свердловин підземної прісної води, контроль за знезараженням води рідким хлором, роботі блока ємкостей очисних споруд.
  • Кравчук Лариса Петрівна – бухгалтер по розрахунках, яка відповідає за облік та розрахунки (у кількісному та грошовому еквіваленті ) за надані послуги з централізованого водопостачання та водовідведення категорії споживачів – населення, а також виконує роботу інспектора по кадрах.
  • Микита Марія Андріївна – машиніст водонасосної станції, обов’язки  якої полягають в контролі роботи  насосного обладнання водонасосної станції та створення необхідного запасу питної води в РЧВ.
  • Матішинець Наталія Людвиківна – головний бухгалтер, яка відповідає за всю фінансово-економічну діяльність підприємства.
  • Матьола Василь Васильович – машиніст ГКНС ( головної каналізаційно-насосної станції ) очисних споруд, завдяки роботі якого проходить перекачування фекальних стічних вод, які поступають на ГКНС з глибини 7-ми метрів на очисні споруди на висоту 5-ть метрів.
  • Петенько Микола Васильович – майстер водопровідно-каналізаційного господарства, на плечах якого лежить відповідальність за експлуатацію та роботу всього обладнання на водо насосній станції та очисних спорудах, за ліквідацію аварій на водопровідній та каналізаційній мережах.
  • Петенько Анатолій Миколайович – машиніст повітродувок очисних споруд, завдяки роботі якого проходить переробка та очищення фекальних стічних вод.
  • Сочка Микола Юрійович – водій асенізаційної машини ГАЗ 3307, завдяки роботі якого по прочищенню та ліквідації заторів, безперебійно працює каналізаційна мережа м. Іршава та частково с. Ільниця.
  • Чегіль Наталія Михайлівна – інженер – хімік, cаме завдяки її роботі по організації та дотриманню технологічного процесу, стабільно функціонують водонасосна станція та очисні споруди.

На сам кінець хочеться сказати ось про що. На наших з Вами плечах лежить величезна відповідальність за забезпечення життєдіяльності Іршавської громади в частині забезпечення питною водою та приймання та забезпечення очищення стічних вод.

Знаю, що ваше відповідальне ставлення до роботи є запорукою успішного виконання поставлених перед нами завдань.

 
Бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров'я, Божого благословення, добробуту та довголіття. Хай обминають Вас життєві негаразди.

 

І нехай від людей за вашу працю лунають тільки слова вдячності.

 

З повагою до всіх вас,

Директор КП по водопостачанню Іршавської міської ради                       Скоблей С.М.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь