Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

З днем філолога!

Дата: 25.05.2021 11:05
Кількість переглядів: 724

Фото без опису

Щорічно День філолога відзначають 25 травня на наступний день після Дня слов'янської писемності і культури, Дня пам’яті укладачів слов’янської азбуки – святих братів Кирила та Мефодія. День філолога об’єднує вчителів, викладачів мови і літератури, літературознавців, перекладачів, бібліотекарів та всіх тих, хто має філологічну освіту, адже філологи – люди, які займаються тією сферою знань, яка вивчає духовну культуру суспільства, на основі змісту, мовного аналізу й існуючих стилів текстів, написаних суспільством.

Кожне суспільство виявляє наявні у нього унікальні риси, зокрема й через свою писемність. Виникнувши ще в стародавній Греції та Індії, філологія на рубежі XVII – XVIII століть вже склалася в самостійну науку. А сьогодні цей напрямок вважається цілою сукупністю супутніх наук, які вивчають культуру народів, виражену в національних мовах, фольклорі та літературі найрізноманітніших товариств людства.

В світлі сьогодення філологи є універсальними фахівцями багатьох різних галузей знань, розвивають та примножують надбання в сфері освіти та досліджень, а тому відзначення професійного свята є проявом поваги, вдячності та шани.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь