Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Доля майна спільної власності громад району

Дата: 24.09.2020 12:46
Кількість переглядів: 771

Фото без описуІршавська міськрада неодноразово зверталась в райраду стосовно передачі майна спільної власності територіальних громад району, що знаходяться на території міста у комунальну власність Іршавської ОТГ. Всього такого майна нараховується на даний час 21 об’єкт. На останній сесії міськради було прийнято рішення про клопотання перед районною радою щодо передачі цих об’єктів спільної власності на території м. Іршава у комунальну власність Іршавської об’єднаної територіальної  громади та їх перелік. У свою чергу райрада дала згоду на передачу лише двох об’єктів, а саме:  будівлю спортивної школи разом з басейном та кінотеатр. Дане зволікання районною радою може призвести до того, що майном не переданим у комунальну власність ОТГ буде розпоряджатися  новий правонаступник – новостворена Хустська районна рада (згідно адмінреформи повноваження Іршавського району перейде до Хустського).

В результаті такого кроку громади Іршавського району практично не матимуть важелів впливу на подальшу долю цих об’єктів спільної власності територіальних громад.

Як наслідок, до прикладу,  можна привести долю приміщення, яке перебуває на балансі Головного управління статистики Закарпатської області (між Іршавською ДШМ та районним архівом) переданим райдержадміністрацією у 2007 р. (голова РДА Хохлов М. М.) яке відповідно до листа Фонду державного майна України від 20.08.2020 р. № 05-02-01161 було виставлено на продаж шляхом аукціону без будь якого погодження або дозволу із колишнім власником – Іршавською РДА та райрадою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь