Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

22 вересня 2020 року виповнюється 37 років з дня найжахливішої автокатастрофи на Закарпатті

Дата: 22.09.2020 16:52
Кількість переглядів: 822

Фото без описуВ цей день у селі Залужжя Мукачівського району у страшній автоаварії загинуло 29 чоловік, які згоріли живцем... Це  мешканці Арданова, Дунковиці, Доробратова, Горбка та водій із Мукачева. На крутому повороті пасажирський автобус сполученням “Мукачево — Арданово” зіштовхнувся з цистерною, в якій транспортувався меблевий нітролак. Від спалаху лаку загорілося асфальтове покриття й автобус. Аварія була настільки масштабною, що клуби чорного диму було видно за кілька кілометрів а люди мов факели горіли живцем.

У 2003 році на місці трагедії було зведено пам’ятний знак, біля якого священики проводять молебень за загиблими, а близькі і рідні приносять квіти та запалюють лампадки.

Сьогодні близько тридцяти священиків православної та греко-католицької конфесій відслужили молебень за душі загиблих.

На заході також були присутні родичі та рідні загиблих, голова Іршавської РДА Іван Завидняк та Іршавський міський голова Степан Бобик. Вони поклали до пам’ятного знаку квіти та запалили лампадки. На завершення Степан Степанович висловив слова подяки всьому присутньому духовенству, рідним та організаторам за те, що майже кожного року в цей день приходять і молитвою вшановують пам'ять загиблих в трагедії. Також добрим словом згадали колишнього голову правління Львівської кавової фабрики «Галка», нині покійного Бориса Васильовича Дубового, за фінансової підтримки якого споруджено даний пам’ятник.

Всі присутні представники духовенства та жителі навколишніх сіл  відмітили важливість проведення такого заходу та висловили побажання проводити такі молебні і надалі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь