Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Серпнева конференція працівників освіти Іршавської ОТГ

Дата: 27.08.2020 21:25
Кількість переглядів: 1144

Фото без описуЗранку 27 серпня на шкільному подвір’ї Іршавського ліцею №1 трохи незвично. Розставлені ряди стільців із дотриманням необхідної дистанції, виставлено мікрофони, медіапроєктор, екран, банер, звучать пісні шкільної тематики, збираються освітяни Іршавської ОТГ. На новому шкільному автобусі під’їжджає делегація, яка складається з представників закладів освіти та міської влади. Адже, традиційно напередодні початку нового навчального року аби підвести підсумки минулого 2019/2020 навчального року та визначити пріоритетні завдання на 2020/2021 навчальний рік у всіх регіональних центрах проводяться серпневі конференції. Цьогоріч ця зустріч проходить в іншому, незвичному форматі, і всі з нетерпінням чекають, яким же чином, з яким багажем розпочнеться новий навчальний рік.

Із вітальним словом та представленням гостей відкриває конференцію головуюча – головний спеціаліст ВООЗКСМС Іршавської міської ради Галас Ольга Степанівна.

Серпнева конференція працівників освіти Іршавської ОТГ оголошується відкритою. Гімн України, який виконав народний вокальний ансамбль "Ільничанка" (керівник Поляк Вікторія Вікторівна) був підхоплений усіма учасниками конференції.

Про підсумки роботи освітньої галузі Іршавської об'єднаної територіальної громади у 2019/2020 навчальному році та основні завдання на 2020/2021 навчальний рік розповіла начальниця відділу освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту Іршавської міської ради Любов Іванівна Сокач. Доповідачка детально проаналізувала результати діяльності відділу освіти та навчальних закладів громади щодо надання якісних освітніх послуг та специфіки роботи у ІІ півріччі, зумовленої введенням карантинних заходів, зосередила увагу присутніх  на аналізі виконання заходів, спрямованих на  реалізацію діючих нормативних документів освітньої галузі, зупинилась на важливих моментах дошкільного навчання, середньої та позашкільної освіти. У доповіді визначено стратегічні пріоритети розвитку освіти громади в умовах децентралізації, шляхи їх реалізації, скеровано педагогічну спільноту до реалізації ціннісних пріоритетів особистості, громади на засадах європейських вимірів якості освіти.

Далі до слова був запрошений Головний спеціаліст Іршавського районного відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Пукман Василь Васильович, який ознайомив присутніх із рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в 2020/2021 навчальному році.

У своєму виступі головний інспектор Іршавського РВ Управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області Сокач Василь Юрійович подякував директорам освітніх закладів за те, що вони піклуються про збереження здоров’я та життя дітей і забезпечують в своїх закладах протипожежну безпеку.

Голова Іршавської районної профспілки працівників освіти Ярослав Цендра привітав присутніх із початком навчального року і побажав їм працювати так же плідно, незважаючи на всі перепони, як це робилося і в попередні роки.

Усі зосереджено слухали виступ директорки новоствореного Іршавського ліцею №1 (уже колишнього ЗЗСО І-ІІІ ст.№1) Чепури Лесі Михайлівни, яка поділилася досвідом роботи під час карантину, запропонувала варіант режиму роботи закладу освіти в умовах карантинних обмежень, зупинившись, зокрема, на моделі змішаного навчання.

До слова була запрошена Штефаньо Тетяна Петрівна, учителька початкових класів Нової української школи Іршавського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2, яка у своєму виступі акцентувала увагу на розкритті теми дистанційного навчання у початкових класах в умовах карантину. За її словами, це цікаво, творчо, якісно!

Як завжди, не оминув головну подію освітян Іршавський міський голова Бобик Степан Степанович. У своєму слові він відмітив, що міська рада сповна розуміє свою відповідальність за розвиток освіти в громаді, постійно надає підтримку освітнім закладам і робитиме це надалі. Степан Степанович також нагородив Грамотою міської ради директора Лозянського ЗЗСОЗШ І-ІІ ст. Володимира Петровича Товта за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, за змістовну організацію освітнього процесу у своєму закладі.

Далі був проголосований проєкт рішення педагогічної конференції, з яким освітяни попередньо мали можливість ознайомитися на сайті відділу освіти та у створених вайбер-групах.

Та яке ж свято без вітальних пісень, та ще й від учнів, до зустрічі з якими вже так прагне все вчительство! Освітян громади та гостей конференції вітали Народний вокальний ансамбль "Ільничанка" та вихованці гуртка „Юні зірочки” Софія Грабар з піснею "Перше кохання шкільне" і Кароліна Луканинець із піснею "Наша Україна". І за їхніми словами, вони самі з нетерпінням чекають живого спілкування з вчителями, однокласниками та друзями.

А наостанок Галас О.С. побажала всім успішного старту і наголосила: "Бережіть себе, не нехтуйте безпекою, не нехтуйте дистанціюванням. Адже здоров’я допомагає успішно вирішувати основні життєві завдання, вчитися, працювати, спілкуватися, дружити, виховувати та навчати дітей. Ключовим, найважливішим фактором спільного успіху є наша впевненість у своїх силах, наша професійність і наше глибоке переконання, що найважливішим є життя і здоров’я дітей, яких треба навчати якісно та сучасно. "



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь