Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Позачергова сесія міськради

Дата: 16.07.2020 12:51
Кількість переглядів: 1088

Фото без описуВідбулося IV пленарне засідання ХХХ позачергової сесії VIII скликання Іршавської міської ради. У зв’язку із складною ситуацією щодо поширення коронавірусної інфекції в районі засідання проходило не у сесійній залі міськради а в значно більшій актовій залі Іршавського МЦПО. Під час засідання було дотримано всіх карантинних норм що стосувалися дотримання соціальної дистанції та засобів особистого захисту.

Першочергово депутати розглянули та прийняли рішення по освітніх питаннях. Зокрема, оскільки Іршавський ЗЗСО № 1 визначений опорним закладом освіти і після реорганізації  стає Іршавським ліцеєм № 1 то було прийнято рішення провести реорганізацію шляхом  приєднання до нього та визначенням їх як філіями Лозянський ЗЗСО І-ІІ ст.,(після реорганізації Лозянська Гімназія) та Собатинську початкову школу. Також було вирішено передати залишки продуктів харчування невикористаних закладами дошкільної освіти, термін споживання яких закінчується в період проведення обмежувальних заходів щодо недопущення розповсюдження COVID-19,  Іршавській районній лікарні.

         Другими були розглянуті депутатські запити. Депутатами одноголосно було підтримано запит  депутата міської ради Микити Ю.П.  стосовно вжиття заходів щодо самовільного облаштування переїзду через залізничну колію по вулиці Ніколаєва, самовільної зрізки дерев та притягнення винних до відповідальності та запит депутата міської ради Павльо В.В. про ремонт каналізаційної мережі до будинку № 5 по вулиці Набережній.

     Слідуючі питання стосувалися внесення змін до міського бюджету на 2020 рік, яким передбачено перерозподіл бюджетних коштів, в межах затвердженого обсягу на рік, з метою забезпечення їх ефективного використання.

Було внесено зміни до програми Благоустрою Іршавської ОТГ в 2020 р. Зокрема кошти в сумі 335 тис. грн. було направлено на поточний середній ремонт вул. Гагаріна, поточні ремонти вулиць Першотравнева, Л. Українки, Волошина, Фединця, Борканюка, Партизанська, пров. Партизанський, Ст. Вайди та вул.  у с. Собатин.

Депутатами також було підтримано рішення про збільшення видатків по програмі «Сприяння створення ОСББ та підтримка будинків ОСББ в м Іршава на 2020 р.» а саме для ОСББ:

  • «Квітка» – 20 тис. грн.;
  • «Іршава-6» – 10 тис. грн.;
  • «Шевченка-33» – 35 тис. грн.;
  • «Шевченка-31» – 35 тис. грн.;
  • «Шевченка-35» – 35 тис. грн.;
  • «Синявка» – 35 тис. грн.;
  • «Шкільна-29» – 20 тис. грн.

Було також виділено кошти на встановлення камер відеофіксації для профілактики злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку на території Іршавської ОТГ (контроль швидкості на центральних дорогах міста).

Відповідно до звернення начальника відділу охорони здоров’я Іршавської РДА Сергія Караслая було прийнято рішення про виділення коштів Іршавській ЦРЛ на придбання кисневих концентраторів в сумі 140 тис. грн. та ремонт інфекційного відділення – 160 тис. грн.

Також депутати підтримали внесення змін до бюджетної програми «Фінансова підтримка комунального некомерційного підприємства «Іршавський центр первинної медичної допомоги» про виділення коштів для забезпечення пільговим відпуском лікарських засобів окремим групам населення та за певними категоріями захворювань, а саме для дитини Чорба М. А. для придбання лікарського препарату.

Комунальному підприємству по водопостачанню передано в експлуатацію новозбудовані каналізаційні мережі по вул. Миру-Зелена, Фізкультурна, Павлова-Мічуріна, Суворова.

Депутатами відмовлено у звільненні від орендної плати за користування комунальним майном на період дії протиепідемічних обмежувальних заходів, а саме Акціонерному Товариству «УКРСИББАНК» за розміщення банкомату в будівлі міськради.

Депутатами також затверджено штатний розпис відділів міської ради на 2020 рік. та заробітну плату керівних працівників міськради.

Одним з головних питань було встановлення ставок місцевих податків та зборів на 2021 рік. Згідно внесених пропозицій, в ході  конструктивних дискусій було встановлено ставки по сплаті:

земельного податку:

  • для будівництва та обслуговування будівель торгівлі для юридичних та фізичних осіб  встановлено – 1 %;
  • для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств для юридичних та фізичних осіб – 1 %,

податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки:

  • будинки одноквартирні масової забудови для фізичних осіб зменшено з 0,20 % на 0,10 %., для юридичних осіб – з 0,15 % на 0,10 %,

Розмір всіх інших ставок залишено на рівні 2020 року.

Також депутатами розглянули ряд земельних питань. Зокрема було підтримано надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою, а саме ремонт та реконструкція футбольного майданчика зі штучним покриттям на центральному стадіоні по вул. Шевченка, затверджено технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельної ділянки для розміщення електричних підстанцій ПАТ «Закарпаттяобленерго» та ін.

Попередньо всі рішення які були прийняті  на сесії пройшли обговорення та були розглянуті на постійних депутатських комісіях.

Загалом сесія міської ради була конструктивною та плідною.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь