Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Шлюз на річці Синявка – практично і корисно

Дата: 12.06.2020 11:32
Кількість переглядів: 1170

Фото без описуЯк ми вже повідомляли раніше жителі мікрорайону вулиць Зарічна, Комарова, Павлова, Мічуріна, Коцюбинського завжди були в тривозі під час тривалих опадів через недосконалий шлюз на р. Синявка біля ЦРЛ. Вже не один рік під час весняних чи осінніх паводків він створював велику проблему і через свою малу пропускну спроможність призводив до частих заторів та відповідно підняття рівня води до 2,5-3,0 м.

Тому, на прохання громади, старий шлюз було демонтовано, а на його місці збудовано новий. В результаті проведених робіт вдалося  збільшити пропускну спроможність шлюзу з 8 до 14 м.  Також вся залізна конструкція зроблена таким чином, що у разі потреби вона повністю відкидається по течії, що дасть змогу воді без перешкодно та заторів протікати руслом річки. Нещодавно підрядником дану споруду здано в експлуатацію.

Проведена робота принесла ще один позитивний результат. Завдяки шлюзу у верх по течії зробилася невелика запруда, практично чудова рекреаційна місцина, де жителі міста зможуть у теплу пору року поплавати, позагоряти та гарно відпочити.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь