Фото без описуСьогодні, 17 березня 2020 року відбулося засідання позачергової сесії Іршавської міської ради. Основне питання – впровадження додаткових протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню та поширенню на території Іршавської ОТГ гострої хвороби спричиненої коронавірусом.  З урахуванням пропозиції фахівців медиків, висловлених на робочих нарадах, було прийнято рішення з 17 березня 2020 року тимчасово зупинити роботу усіх об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування у м. Іршава, селах Лоза і Собатин. А саме: усіх магазинів, крім продуктових та аптек, ресторанів, закладів громадського харчування, в тому числі у готелях,  барів, клубів, кафе, пабів, музею МЦПО, бібліотеки, міського парку, дитячих розважальних центрів, спортивних та дитячих майданчиків, фітнес-клубів, тренажерних залів.

Найбільше дискусій викликало питання про закриття ринку у м. Іршава. Думки у депутатів розділилися. Одні рекомендували повністю закрити ринок, інші пропонували дозволити торгувати продуктами харчування та засобами особистої гігієни. Після обговорення та дискусій загальним голосуванням більшістю голосів депутатами було підтримано рішення про заборону торгівлі на ринку окрім продуктів харчування та засобів особистої гігієни. Крім того, усім кому дозволено торгівлю, в тому числі і на міському ринку,  проводити її з дотриманням особливого режиму: щоденний скрінінг температури тіла, дезінфекція приміщень та торгових місць, застосування працівниками засобів індивідуального захисту. Рекомендовано установам, які здійснюють продаж лікарських засобів, продуктів харчування у разі необхідності продовжити режим роботи закладів для запобігання скупчення великої кількості людей. Було прийнято також рішення про припинення масових богослужінь у будівлях усіх релігійних громад.

Крім того на сесії виступили начальник відділу охорони здоров’я Іршавської РДА Сергій Караслай та начальник КНП «ІЦПМД» Оксана Булеза. Вони висловили свої пропозиції, побажання та рекомендації, щодо запобігання зараження коронавірусом.

Відповідно до їх пропозицій депутатами було виділено  125 тис. грн. на придбання швидких тестів на коронавірус, медичних препаратів та озонових ламп для первинної медичної ланки ОТГ. Було дано згоду нач. ВОЗ Іршавської РДА Караслаю Сергію Васильовичу на придбання медикаментів у разі нагальної потреби у сумі  100 тис. грн.

Також депутати підтримали звернення міськради до Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА, щодо виділення додаткових кисневих балонів для Іршавської районної лікарні.

На завершення міський голова попросив депутатів  проводити роз’яснювальну роботу серед громадян, які повернулися з-за кордону, щодо самоізоляції.

Рішення сесії №1720 «Про впровадження протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території Іршавської ОТГ гострої респіраторної хвороби спричиненої корона вірусом Covid-19»