Фото без описуЧерез інтенсивні зливи, які пройшли  цими днями було підтоплено декілька дворогосподарств та вулиць у м Іршава. Зокрема це стосується району вул. Зарічна, Білецька, Титова, Шкільна. Також значно піднявся рівень води у р. Синявка, але повна реконструкція шлюзу, зроблена в минулому році,  дала свої позитивні результати. Як наслідок проведених робіт – вдалося  збільшити пропускну можливість шлюзу до 11 м. і це убезпечило жителів прилеглого мікрорайону від значних підтоплення.

Оскільки за короткий проміжок часу випала велика кількість дощу то з ливневими водами не всюди відразу справилася ливнева каналізація, хоча хвилин через 40 вода зійшла. Зокрема це стосується вул. Б. Хмельницького, Набережна, Білецька (від готелю до р. Синявка), Шкільна, перехрестя Гоголя-Шкільна та частково перехрестя Шкільна-Білецька. По вулиці Білецькій (від готелю до круга) вода затрималась найдовше, оскільки новозбудована ливнева каналізація врізана в стару на вул. Борканюка, труби якої не в змозі прийняти такий об¢єм води. Тому згідно плану соціально-економічного розвитку на 2020 рік потрібно прискорити реконструкцію ливневої каналізації на вул. Партизанська (від вул. Білецька) зі скидом у р. Іршавка. Цей захід дозволить уникнути підтоплень вул. Білецької від готелю до круга. По домовленості з підрядником дані роботи можуть розпочатися при сприятливій погоді  вже наступного тижня. В цілому будівництво каналізації та викладення бруківкою даної вулиці планується завершити до літа.

Велика загроза підтоплення існувала і на вул. Титова та Терешкової, оскільки через значну зливу велика маса води пішла з гір. Уникнути значних підтоплень дозволив новий канал від вул. Титова до р. Іршавка.

Дана злива також показала і проблемні питання. Зокрема на вул. Першотравневій, біля з/д мосту стічний канал забився  сміттям, який скидують жителі прилеглих вулиць.

Потрібно також зробити відвід води з подвір¢я школи № 2, де відсутня ливнева каналізація  та на повороті вул. Шкільна.

Хоч проблем з ливневими водами ще багато, але протипаводкові заходи, які були зроблені в минулому році, а це і прочистка старих та будівництво нових ливневих каналізацій, реконструкція шлюзу на р. Синявка, прочистка кюветів в певній мірі зменшили ризик підтоплення дворогосподарств жителів міста.