Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Перший етап ремонту вул. Білецька

Дата: 26.11.2019 15:45
Кількість переглядів: 640

Фото без описуЗавершено перший етап ремонту дороги Довге-Іршава на вул. Білецька (від готелю «Іршава» до кладовища). Роботи повинні були розпочатися ще у травні місяці після проведення перших тендерів. Однак через оскарження Державною аудиторською службою  в Закарпатській області результатів тендера, основною причиною, яких було те, що дана дорога не знаходились на балансі Іршавської ОТГ, а належали Закарпатській облдержадміністрації тендер було відмінено, хоча незрозуміло чому раніше місцеві ради проводили і наразі проводять капітальні і поточні ремонти центральних доріг, що знаходяться  у відомстві ОДА. Після неодноразових звернень і клопотань Іршавської міської ради розпорядженням голови Закарпатської ОДА від 06.06.19 р. № 302 частина автомобільних доріг загального користування місцевого значення Довге-Іршава та Завидово-Загаття-Іршава в межах міста були передані до сфери управління Іршавської ОТГ.

Відповідно знову  було проведено нову тендерну процедуру, але торги не відбулися у зв¢язку з поданням для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій.

Втретє тендерна процедура розпочалась 10.07.19 р. і завершилась 23.09.19 р. заключенням договору з підрядною організацією ТОВ «МЕГА ЛТД», яка виграла торги на виконання робіт.

Така ж сама ситуація і з частиною дороги вул. Білецька (від круга до готелю Іршава), яка підлягає перекладанню бруківкою.

Тут також після проведення нових тендерних процедур у вересні місяці підрядна організація розпочала ремонтні роботи.

На початку ремонту, від вул. Б. Хмельницького до вул. Шкільна було прокладено нову ливневу каналізацію. Також  від вул. Шкільна зроблено поглиблення і прочистку кювету та завершено влаштування за дамбою водовідводу для скиду паводкових і ливневих вод з вул. Білецька у р. Синявка.

Далі підрядною організацією на майже кілометровому відрізку було проведено фрезерування старого асфальтового покриття, прокладено вирівнюючий шар асфальтобетону товщиною до 3 см. та верхній основний шар асфальтобетону товщиною до 5 см.

Практично весь об¢єм робіт виконано якісно, з дотриманням умов проекту, хоча відповідною комісією від підрядника прийнято тільки частину дороги. Виконавцю вказано на окремі недоліки, зокрема не забезпечено відведення дощових вод біля КП «Тепло Місто», які до весни необхідно усунути  

В цілому проектом передбачено облаштування дороги до знаку «Іршава» (біля колишнього цегельного заводу) і роботи буде продовжено за умови виділення облдержадміністрацією коштів в сумі 3 млн. грн. у 2020 році з Державного фонду регіонального розвитку, Дорожнього фонду або інших джерел фінансування.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь