?????????»?????° ?????? ???????°?????????° ???????????° ???°???°.На Іршавщині стартував сезон полювання на пернату дичину. Правоохоронці Іршавського відділення поліції провели зустріч з керівниками мисливських низових колективі на базі УТМР у селі Собатино, Іршавського району.
В ході зустрічі інспектор капітан Богдан Орос розповів присутнім мисливцям про те, що головна відповідальність під час полювання лягає на самих мисливців. Адже нехтування правилами безпеки при поводжені з вогнепальною зброєю на полюванні призводить до нещасних випадків.

Право полювати мисливцю дає наявність комплекту документів, а саме: посвідчення мисливця, дозвіл на право користування вогнепальною зброєю, щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання та відстрільна картка. За відсутності тих чи інших дозвільних документів передбачена відповідальність. Зокрема, за відсутності дозвільних документів на зброю, відповідно до ст. 263 КК України, передбачена покарання у вигляді позбавленні волі на строк від 3 до 7 років.
Крім цього, під час полювання категорично забороняється;
-направляти зброю на людину або домашніх тварин;
-передавати її в інші руки, попередньо не оглянувши і не розрядивши;
-стріляти без необхідності.
Категорично забороняється полювати у темну пору доби та перед полюванням і під час його проведення вживати спиртні напої. Особи у нетверезому стані до полювання не допускаються.
Керівникам полювання, які допустили проведення мисливства без відповідного інструктажу і дозволили участь у полюванні особам у нетверезому стані, несуть відповідальність у встановленому Законом
Правоохоронці закликають мисливців Іршавщини не порушувати законодавство під час полювання. В іншому випадку це тягне за собою дисциплінарну, адміністративну (ст. 85 КУпАП), цивільно-правову або кримінальну відповідальність (ст. 248 КК України).

Іршавське відділення поліції