Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Наслідки негоди

Дата: 07.06.2019 21:41
Кількість переглядів: 696

?????????»?????° ?????? ???????°?????????° ???????????° ???°???°.Значні опади, які пройшли в травні місяці цього року спричинили стрімке підняття рівня води в річках, що призвело до підтоплення значної кількості дворогосподарств, зокрема і в Іршаві. Найбільше постраждали жителі мікрорайону, які проживають біля річки Синявка – вул. Білецька, Зарічна, Коцюбинського, Мічуріна, Комарова, Павлова, пров. Білецький. Як вважають жителі це в певній мірі через шлюз, який розташований на річці Синявка. На прохання громади у міськраді відбулася зустріч  стосовно функціонування даної споруди. На нараді були присутні жителі цього мікрорайону, представник Берегівського міжрайонного управління водного господарства Скраль Петро, директор підприємства «Фортуна» Володимир Горзов та власники Лозянських ставків.

Шлюз на річці Синявка збудований досить давно і слугує водозабором для Лозянських водойм. У зв’язку із значним збільшенням опадів за останні десятиліття кількість паводків значно зросла і як показали останні, старий шлюз не справляється з пропуском величезної кількості води, що спричиняє підтоплення прилеглих дворогосподарств. Особливо це стосується будинків по вулиці Білецькій, де рівень води у дворах піднімається майже до метра та вул. Зарічна, Мічуріна, Павлова. Цього року ситуацію врятувало тільки руйнування дамби нижче по течії шириною біля десяти метрів. Жителі підтоплених вулиць вбачають головну проблему у недостатній пропускній можливості даного шлюзу.

Присутні розглядали декілька варіантів вирішення даного питання. Зокрема було запропоновано збільшити ширину запірних елементів на  шлюзі удвічі та підняти їх на висоту не менше ніж 1 метр від рівня дамби, а також додатково прокопати  водовідвідний канал зі сторони лісу. Також розглядалося питання про повний демонтаж шлюзу а забір води зробити за допомогою каналу або труби вище по течії.

Заслухавши пропозиції  всіх  присутніх було визначено ряд подальший дій. Першочергово було прийнято рішення про демонтування старих запірних елементів на шлюзі. Паралельно з тим власники Лозянських  ставків  разом зі спеціалістами повинні розробити проект реконструкції шлюзу у відповідності до існуючих будівельних норм,  після чого винести його на розгляд наступного зібрання жителів цього мікрорайону та депутатів міськради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь