Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

В Іршаві відзначили День пам’яті та примирення і вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні.

Дата: 08.05.2019 20:04
Кількість переглядів: 824

?????????»?????° ?????? ???????°?????????° ???????????° ???°???°.Сьогодні, 8 травня, у місті відбулись заходи, присвячені 74-й річниці від Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Аби згадати воїнів-героїв та вшанувати їх пам’ять біля монумента загиблим у Другій світовій війні зібралися представники міської та районної влади, ветерани війни та праці, учасники АТО, освітяни, жителі міста.  До підніжжя пам’ятника лягли квіти, усіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Директор історико-краєзнавчого музею Андрій Світлинець у своєму виступі наголосив: «Ми відзначаємо чергову річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, але в останні роки ми відзначаємо цей день, і як день пам’яті та примирення. Історія повторюється. Тоді, в роки Другої світової війни, люди боролися за незалежність нашої країни. Також і сьогодні, наші воїни борються за свободу та незалежність України, за те, щоб ми були щасливими. Тому, ми впевнені, що такі заходи надзвичайно важливі, адже ми повинні пам’ятати про загиблих, їх подвиги та передавати ці знання майбутнім поколінням».

Своїми спогадами також поділився 95-ти річний  учасник Другої світової війни Василь Васильович Рацин. Від молоді присутніх привітала учениця Іршавського ліцею Вікторія Оверчук. Учасники АТО поклали квіти та запалені лампадки до пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України, Героям Небесної сотні та загиблим в АТО».

В знак подяки та вшанування подвигу захисників вітчизни вихованці Іршавського районного центру позашкільної роботи, на чолі зі своїм керівником здійснили велопробіг у с. Брід де поклали квіти до пам’ятника.

Минають роки, все далі відходять грізні і важкі роки війни, але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя. Кожен із нас поділяє думку, втілену в словах: “Ніхто не забутий, ніщо не забуто”. Можливість мирно жити дісталась страшною ціною мільйонів життів. Тому прийдешні покоління мають завжди пам'ятати ратний подвиг ветеранів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь