Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Засідали депутати Іршавської міськради

Дата: 15.04.2019 21:54
Кількість переглядів: 674

?????????»?????° ?????? ???????°?????????° ???????????° ???°???°.12 квітня 2019 рооку відбулася ХІХ чергова сесія міської ради VІІІ скликання, на якій депутати міської ради розглянули ряд питань з життєдіяльності Іршавської громади. Зокрема, прийняли рішення про звернення до Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатської обласної ради, а також, за пропозицією депутатів,  в Кабінет Міністрів України з приводу фінансування проведення ремонту та утримання автомобільних доріг обласного та державного значення на території Іршавської ОТГ.

   Депутати заслухали та затвердили звіт про виконання міського бюджету за І квартал 2019 року, з яким ознайомила присутніх  начальник фінансового відділу Оксана Пацкан. За підсумками першого кварталу вперше з часу створення ОТГ було перевиконано бюджет на 105,6 %. Згідно висновків міського фінансового відділу на сесію було винесено проект рішення про розподіл 600 тис. грн. від перевиконання бюджету. Відповідно депутати внесли зміни до рішення міської ради «Про бюджет Іршавської міської ради ОТГ на 2019 рік» виділивши 553 тис. грн. на поточний ремонт доріг міста, 32 тис. грн. для виготовлення технічної документації з нормативно-грошової оцінки земель с. Лоза, 15 тис. грн. для фінансування  бюджетної програми «Фінансування інших культурно-освітніх закладів та заходів у 2019 р.». Також депутати внесли зміни до «Положення про преміювання працівників апарату Іршавської міської ради та її структурних підрозділів».

   Окрім цього, на сесії було розглянуто ряд земельних питань. Найбільш жваву дискусію викликало питання «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у користування на умовах оренди зі зміною цільового призначення  із земель сільськогосподарського призначення на землі енергетики ТОВ «ІРШАВА ЕНЕРДЖІ» в с. Лоза». Оскільки у депутатів виникли ряд питань стосовно даного проекту на сесію був запрошений представник інвестора. Він проінформував про переваги і суми надходжень до бюджету у разі реалізації цього інвестиційного проекту. Зокрема ТОВ «ІРШАВА ЕНЕРДЖІ» за попередніми розрахунками буде сплачувати до місцевого бюджету біля 190 тис. грн. ПДФО, більше 200 тис. грн. за оренду землі та близько 1,5  млн. податку на прибуток. Протягом року буде створено тридцять робочих місць на час будівництва, а після завершення – 15 працівників експлуатаційного персоналу. Крім того робота даної електростанції зможе забезпечувати електроенергією найближчі населені пункти, зокрема с. Лоза,  у разі віяльних чи аварійних відключень та забезпечити постачання електроенергії стабільнішим, без значних перепадів у мережі.

Хочеться відмітити, що проект даного рішення пройшов всі процедури згідно чинного земельного законодавства. Проект був висвітлений на сайті Іршавської ОТГ та у ЗМІ а також пройшов громадські слухання.

    Після дискусій та палких обговорень рішення було прийнято, але з доповненнями. А саме,  було враховано побажання депутатів і перед затвердженням проекту землеустрою депутатська комісія зробить виїзд на аналогічну сонячну електростанцію на тириторії України  а також на наступну сесію запросять повноважного представника інвестора, і тільки після цього рішення про затвердження проекту землеустрою буде розглянуто черговою сесією.

 

Звернення до Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатської обласної ради

?????????»?????° ?????? ???????°?????????° ???????????° ???°???°.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь