?????????»?????° ?????? ???????°?????????° ???????????° ???°???°.30 років минуло з того часу, як наші солдати залишили територію Афганістану. 15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Вчора в місті Іршава також відбулися урочистості з нагоди цієї дати. Перед офіційними заходами всіх воїнів-афганців Іршавської ОТГ, у сесійній залі міськради, в присутності громадськості, працівників міськради  у невимушеній та дружній атмосфері вітали  міський голова та жителі міста. У своєму виступі вони  відмітили силу духу, відвагу, мужність, та вірність військовій присязі учасників бойових дій, які переважно не за власним бажанням брали участь у Афганській війні.

Після привітання біля пам’ятника воїнам-афганцям відбувся урочистий мітинг. Керівники району, міста, представники силових структур та громадських організації поклали корзини квітів до пам’ятника. Священники міста відслужили панахиду за загиблими воїнами-афганцями.

         Продовження заходу відбулося у районному будинку культури, де для всіх присутніх було організовано святковий концерт. Зі сцени на адресу афганців лунали вітальні слова за героїзм та звитягу, мужність та професіоналізм, захоплення кращими людськими якостями. Окремим  воїнам та всім тим хто в повсякденному житті допомагає воїнам-афганцям було вручено нагороди та грамоти.

  Завершилися урочистості святковим обідом. Під час святкувань воїни-афганці Іршавської ОТГ були нагороджені Пам’ятними орденами  «30 років виведення військ із Афганістану», які закуплені  міськрадою та грошовими преміями.  

   Події 30-ти літньої давності і жертви Афганської війни ще раз заставляють замислитись про величезну відповідальність керівників  держав і доцільність прийняття рішень щодо розв'язання військових конфліктів, особливо на території інших країн.

   Ми низько схиляємо голови перед нашими земляками-солдатами і збережемо вічну пам’ять про загиблих, яким не судилося повернутися додому. А воїнам-афганцям, їхнім родинам бажаємо міцного здоров’я, родинного тепла, добробуту та мирного неба.