Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Сесія міськради

Дата: 16.12.2018 08:24
Кількість переглядів: 839

Фото без опису13 січня 2018 року  відбулася ХVІ-а чергова сесія Іршавської міської ради VІII скликання. На сесії були присутні запрошені  Олег Лукша - консультант Закарпатського РВ АМУ та Павло Рябоконь – радник Закарпатського ЦРМС, які тісно співпрацюють з міськрадою у становленні громади та допомагали розробці Стратегії розвитку Іршавської міської об’єднаної територіальної громади до 2025 року. Від імені всіх депутатів міський голова вручив їм подяки міської ради.Прийнявши із кількома доповненнями порядок денний сесії, народні обранці взялися до розгляду його питань.

Розпочали засідання з розгляду питання «Про затвердження Стратегії розвитку Іршавської міської об’єднаної територіальної громади до 2025 року».

Потім були розглянуті питання:

  • затвердження «Положення про преміювання працівників апарату Іршавської міської ради та її структурних підрозділів»;
  • План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Іршавської міської ради на 2019 рік;
  • взяття на баланс частини автомобільної дороги загального користування  місцевого значення
  • внесення змін та  затвердження положення «Про порядок передачі в оренду майна комунальної власності територіальної громади м. Іршава, с. Лоза та с. Собатин»;
  • затвердження Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Іршавської міської ради об’єднаної територіальної громади до 2030 року;
  • затвердження «Програми підтримки громадських організацій та суб’єктів господарювання (організацій, установ, підприємств) Іршавської ОТГ для участі у грантових проектах, конкурсах, направлених на вирішення актуальних проблем громади на 2019-2020 роки»;
  • внесення змін до штатного розпису Іршавського міського центру позашкільної освіти.
  • внесення змін до рішення від 20.07.2018 р.  № 497 ХІІ  сесії  VІІІ  скликання Іршавської міської ради «Про затвердження  Статутів установ дошкільної освіти Іршавської об’єднаної територіальної громади у новій редакції».
  • про батьківську плату за харчування дітей в ЗДО.
  • надання згоди для оголошення про намір передати  в оренду майно комунальної власності територіальної громади міста Іршава, с. Лоза та с. Собатин.
  • надання згоди для передачі в оренду комунального майна шляхом укладання договору оренди та затвердження протоколу конкурсної комісії № 2 від 29.10.2018 р..
  • затвердження «Програми фінансової підтримки комунального закладу  «Іршавський центр первинної медико-санітарної допомоги» Іршавської районної ради на 2018-2020 роки»
  • розгляд клопотання ГО «Захисники рідної Вітчизни».

Також були розглянуті звернення депутатів Собка В. В. та Товстого В. В.

    Жваву дискусію визвало питання підняття батьківської плати за відвідування дітками ЗДО міста. Від батьківських комітетів надійшла пропозиція підняти її на 5 гривень і відповідно 5 гривень – бюджет. Депутатами рішення не було прийнято. Присутні направили його у дошкільні заклади для погодження з батьками в усіх ЗДО міста.

    Наступні питання, які були висунуті на розгляд депутатів, що їх озвучила головний бухгалтер Марія Білей, стосувалися бюджету громади. Оскільки рік закінчується і потрібно провести розрахунки з підрядними підприємствами за виконані роботи, депутати прийняли відповідні  зміни до бюджету.

    Багато питань розглянуті депутатами, стосувалися земельних відносин. Всі питання були попередньо обговорені на відповідній профільній комісії, тому більшість з них була прийнята депутатами одноголосно.

    На закінчення засідання головуючий, за пропозицією депутатів призначив друге пленарне засідання на 21 грудня, на якому буде розглянуто питання проекту бюджету міської ради на 2019 рік. Дана пропозиція була одноголосно підтримана депутатами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь