Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

ЗУСТРІЧ З КЕРІВНИКАМИ ПІДПРИЄМСТВ ІРШАВСЬКОЇ ОТГ

Дата: 09.08.2018 08:48
Кількість переглядів: 1136

 Фото без описуНещодавно  у міській раді відбулася зустріч з керівниками промислових підприємств, представниками малого і середнього бізнесу міста.
   Ця зустріч  перша із запланованих керівництвом після створення Іршавської ОТГ і розрахована на те, щоб налагодити конструктивний діалог та продуктивну співпрацю із підприємцями району.  Адже саме вони на даний час є надавачами різного роду соціальних послуг, значними платниками податків, забезпечують мешканців району робочими місцями, а це в свою чергу сприяє наповненню міського бюджету.

Розпочав зустріч міський голова. У своєму виступі він зазначив, що міська рада готова до конструктивного діалогу із підприємцями  всіх рівнів, і готова розглядати та підтримувати всі ініціативи та пропозиції, які будуть надходити від підприємців. Він наголосив на тому, що відносини між міською владою і бізнесом повинні бути лише партнерські і такі, які б задовольняли обидві сторони.
   Також голова повідомив, що у практичну площину перейшли роботи з інвестором щодо розміщення у с. Лоза сонячних колекторів для виробництва електроенергії, та розпочато роботу  з представниками Чеської республіки, стосовно розміщення тепличних приміщень, для вирощування сільськогосподарської продукції на землях ОТГ. В процесі відновлення виробництво на площах ПП «Гроно». Заплановано з вересня місяця запустити 1-шу чергу  виробництва із працевлаштуванням 90-50 чоловік.
   Продовжила виступ голови начальник економічного розвитку Наталія Ковач, яка коротко проінформувала присутніх про соціально – економічних розвиток громади за 1- ше півріччя 2018 року, в частині виконання дохідної частини бюджету та загальними результатами роботи бюджетоутворюючих підприємств. Повідомила про роботу  щодо наповнення дохідної частини бюджету громади, зокрема:
- ознайомила з результатами  обстеження підприємницьких та бізнесових структур, які здійснюють свою діяльність на території громади, в частині легалізації найманої праці;
- проінформувала про інвентаризацію вільних виробничих, офісних, складських приміщень та земельних ділянок на території ОТГ з метою ознайомлення та створення привабливої атмосфери для інвесторів;
-  розповіла про роботу по розробленні  та подачі ряду проектів для залучення коштів з державного фонду регіонального розвитку, Українського культурного фонду, проекту ПРООН «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні» та інших, та про інвестиційну пропозицію «Відновлення виробництва консервованої продукції на Іршавському заводі продовольчих товарів»  до облдержадміністрації для пошуку партнерів на території Франції.
   Секретар міської ради Михайло Рацин наголосив на необхідності завершення  інвентаризації вільних земельних ділянок, на які є старі державні акти на постійне землекористування, які знаходяться на території підприємств і не використовуються за призначенням. Дане питання постійно піднімають депутати на сесіях міської ради. Оскільки у користуванні юридичних осіб є значні земельні ділянки, які не використовуються цільово було озвучено два шляхи вирішення даного питання. Або брати дані ділянки в оренду з подальшим їх правом викупу, або вилучати  їх у власність міста з подальшим використанням для залучення інвесторів.
   У свою чергу підприємці висвітлили деякі свої проблеми. Зокрема про нестачу кваліфікованої робочої сили, безпіставну, на їхню  думку, видічу лікарняних листків непрацездатності тощо.  Відповідаючи на дане питання голова зазначив, що це є загальнодержавна проблема, але  міська рада обіцяє у відповідності до законодавства та доступними методами допомагати у вирішенні даних  питань. Зокрема висвітлювати роботу підприємств у засобах масової інформації, запрошувати на   зустрічі керівників або представників служб, зауваження до роботи яких є у підприємців.
   Хоча ця зустріч була першою і носила більш ознайомчийхарактер, але все ж було прийнято декілька напрацювань для плідної співпраці.
   Також було прийнято рішення  стосовно проведення  таких зустрічей  не менше, ніж  двічі на квартал.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь