Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Засідання чергової сесії Іршавської міської ради

Дата: 24.07.2018 13:24
Кількість переглядів: 1242

Фото без описуУ п’ятницю 20 липня  відбулася ХІІ-а чергова сесія Іршавської  міської ради VIIІ скликання. На порядок денний виносилися питання стосовно реформування первинної ланки медичної допомоги, підготовка до опалювального сезону 2018-2019 рр., затвердження офіційного веб-сайту Іршавської міської ради та виконавчого комітету, затвердження Статутів установ освіти громади, затвердження концепції комплексної безпеки Іршавської ОТГ, бюджетні та земельні питання, депутатські запити та звернення, різне. Прийнявши із кількома доповненнями порядок денний сесії, народні обранці приступили до розгляду його питань.

 

По першому питанню доповідала директор Центру первинної медико-санітарної допомоги О. І. Булеза. У своєму виступі вона повідомила про стан оформлення декларацій населення з сімейними лікарями. На сьогодні укладено по місту Іршава 3266 декларацій, що становить 35 %,  у селі  Лоза 220 – 18 %, у селі  Собатин 420, що становить 54 %.  У порівнянні з районом у Іршавській ОТГ оформлення декларацій проходить дещо повільно.

Також вона звернула велику увагу на ті безоплатні послуги на первинному рівні, які будуть надаватися населенню при оформленні декларації з сімейним лікарем. А саме: консультація з будь-яких проблем зі здоров’ям, проведення діагностики та лікування найбільш поширених хвороб, супровід пацієнтів з хронічними захворюваннями, допомога у виконанні медичних призначень, направлення за показами до лікарів, надання паліативної допомоги, обов’язкові профілактичні огляди, виписка рецептів на ліки, зокрема по програмі доступні ліки, всі обов’язкові загальні аналізи, вимірювання артеріального тиску, електрокардіограма, вимірювання ваги, зросту,  тести на вагітність, тести на віл та вірусний гепатит, вся необхідна вакцинація населення відповідно графіку щеплень. Також сімейні лікарі будуть надавати безоплатні послуги по веденню неускладненої вагітності, скерування вагітних до гінеколога  в разі необхідності. Кількість візитів до сімейного лікаря буде необмежена. Також сімейні лікарі будуть видавати довідки, листки непрацездатності та направлення на медико-спеціальну експертизу. Як повідомила О. І. Булеза, у разі  не оформлення декларації з сімейним лікарем всі ці послуги будуть надаватися за власні кошті пацієнтів.

По другому питанню,  підготовка до опалювального сезону 2018-2019 рр. доповідав заступник голови міськради Олександр Куртинець. У своєму виступі він ознайомив депутатів із заходами, які проводяться в громаді. А саме: поточні ремонти у всіх закладах освіти, ремонт вбиралень у ЗОШ № 2 та гімназії, перевірка систем опалення у всіх закладах ОТГ,  перевід  опалення Іршавського ЦПО на сучасні енергозберігаючі прилади (керамічні електрообігрівачі), заготівля дров для всіх ДНЗ громади, ремонт мереж водопостачання та водовідведення. Відповідаючи на запитання депутатів стосовно ремонтів у ЗОШ № 1 О. Куртинець повідомив, що у закладі здійснюється заміна вікон у п?ятьох класних приміщеннях початкової ланки, а щодо вбиралень та класних перегородок очікуються дозвільні документи на проведення робіт.

При розгляді інших питань порядку денного  депутатами було затверджено  Положення про офіційний веб-сайт міської ради та виконкому, Статути установ закладів освіти Іршавської ОТГ в новій редакції.

Далі депутати приступили до розгляду бюджетних та земельних  питань.

На розгляд депутатів були винесені рішення стосовно збільшення дохідної частини за рахунок медичної субвенції для первинної медицини та субвенції за рахунок залишку коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для зарплати педагогічному персоналу ОТГ. Також був спрямований вільний залишок у сумі 600 тис. грн.. для виплати заробітної плати працівникам Іршавської дитячої школи мистецтв та на співфінансування Іршавському центру первинної медико-санітарної допомоги і інших цілей громади. Всі рішення були підтримані депутатами одноголосно.

При розгляді земельних питань депутати міської ради надали дозволи на розробку технічної документації на земельні ділянки, передали земельні ділянки під індивідуальну житлову забудову. 

Дискусію викликало питання стосовно дозволу на розробку детального плану земель для розміщення  панелей сонячної електростанції. Хочеться відмітити що це перший і  поки що  єдиний інвестор, який прийшов з реальним планом дій на території ОТГ.  Після недовгого обговорення та роз’яснення дане питання знайшло підтримку у більшості депутатів.

Наприкінці сесії було розглянуто декілька депутатських запитів та звернень.  Депутати підтримали всі звернення до Президента України та Верховної ради, які були винесені на їх розгляд. А саме: звернення стосовно впровадження виборчої системи з відкритими списками, звернення щодо підтримки заборони використання поліетиленових пакетів та звернення що стосується недопустимості збільшення навантаження на представників малого і середнього бізнесу через необхідність встановлення додаткового обладнання обліку природного газу.

Оскільки попередньо всі питання, які були винесені  на розгляд сесії  були розглянуті  на засіданнях постійних депутатських комісій, сесія пройшла без зауважень і згідно регламенту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь