Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Проєкти рішень міської ради №____ «Про внесення змін до складу президії Іршавської міської ради та рішення сесії Іршавської міської ради від 18.03.2021 року №367 «Про затвердження Положення про президію Іршавської міської ради VIII скликання та її складу»»

Кількість переглядів: 22
Скликання: VIII скликання (2020-2025 рр.)
Сесія: 36 сесія
Тип документу: Проєкти рішень міської ради
Дата: 31.05.2024
Автор: Іршавська міська рада
Номер документу: ____
Назва документу: Про внесення змін до складу президії Іршавської міської ради та рішення сесії Іршавської міської ради від 18.03.2021 року №367 «Про затвердження Положення про президію Іршавської міської ради VIII скликання та її складу»
Прикріплені файли:

ПРОЄКТ

 

ІРШАВСЬКА МІСЬКА РАДА

__________________ сесія  VIII скликання

Р І Ш Е Н Н Я

 

___.___.2024                               м. Іршава                                                № _____

Про внесення змін до складу президії Іршавської міської ради та рішення сесії Іршавської міської ради від 18.03.2021 року №367 «Про затвердження Положення про президію Іршавської міської ради VIII скликання та її складу»

Відповідно до статей 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», регламенту роботи Іршавської міської ради  VIII скликання, рішення сесії Іршавської міської ради «Про затвердження Положення про президію Іршавської міської ради  VIII скликання та її складу» від 18.03.2021 року №367 (із змінами від 23.12.2021 року №1888), у зв’язку з внесенням змін до складу постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку бюджету, фінансів та регуляторної політки та складанням повноважень депутатів  Іршавської міської ради Семака І.В. та Васильця В.Й., враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань розвитку освіти, культури, науки, молодіжної політики, охорони здоров’я, національних меншин, духовності і спорту, з питань дотримання законності і правопорядку, регламенту, депутатської етики від ___.___.2024 року, Іршавська міська рада  ВИРІШИЛА:

  1. Внести зміни до складу президії Іршавської міської ради  затвердженого рішенням сесії Іршавської міської ради від 18.03.2021 року №367 «Про затвердження Положення про президію Іршавської міської ради VIII скликання та її складу» (із змінами від 23.12.2021 року №1888), а саме:
  • вивести зі складу президії: Семака Івана Васильовича – секретаря міської ради та Васильця Валерія Йосиповича – голову постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку бюджету, фінансів та регуляторної політки;
  • ввести до складу президії: ________________________________________________.
  1.  Затвердити склад президії Іршавської міської ради у новій редакції відповідно до додатку 2 що додається.
  2.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію питань розвитку освіти, культури, науки, молодіжної політики, охорони здоров’я, національних меншин, духовності і спорту, з питань дотримання законності і правопорядку, регламенту, депутатської етики (голова комісії Булеза О.І.).

 

Міський голова                                                       Віктор СИМКАНИНЕЦЬ

 

 

 Додаток 1

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням сесії міської ради

VIII скликання

від 18.03.2021 року №367

(у редакції рішення

від 23.12.2021 року №1888)

 

Положення

про президію Іршавської міської ради VІІІ скликання

(нова редакція)

 

І. Загальні положення

1. Президія Іршавської міської ради (далі – президія) є дорадчим органом ради, яка попередньо готує узгоджені пропозиції і рекомендації з питань, що передбачається винести на розгляд ради, координує роботу постійних комісій, розглядає питання поточної роботи ради в період між сесіями.

Президія може приймати рішення, які мають дорадчий характер.

2. Президія утворюється рішенням сесії міської ради і у своїй діяльності підзвітна раді. Пропозиції щодо кількісного і персонального складу президії, положення про неї вносяться міським головою і затверджуються радою.

3. До складу президії входять міський голова, секретар міської ради, голови постійних комісій міської ради, голови депутатських фракцій. Представники створених депутатських груп з числа депутатських фракцій можуть входити до складу президії за заявою.

4. Очолює президію і головує на її засіданнях міський голова, а у разі його відсутності за його дорученням – секретар міської ради.

5. Рішення президії мають дорадчий характер, приймаються більшістю голосів від присутніх на президії і підписуються головуючим на засіданні.

6. Президія діє лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією і Законами України, керується у своїй діяльності Конституцією і законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, рішеннями сесій міської ради, прийнятими у межах їх компетенції, регламентом роботи міської ради та цим Положенням.

 

ІІ. Організація роботи президії міської ради

1. Роботу президії організовує міський голова.

2. Засідання президії скликаються міським головою (у разі його відсутності – секретарем міської ради) в міру необхідності, як правило не пізніше ніж за дві години до сесії, і є правомочними, якщо на них присутньо більше половини її складу.

3. Члени президії беруть участь у засіданнях президії особисто.

4. Порядок денний засідання президії затверджується безпосередньо на засіданні президії.

5. У засіданнях президії за запрошенням міського голови можуть брати участь з правом дорадчого голосу інші депутати міської ради, старости, головні розпорядники коштів та інші особи, визначені міським головою. Міський голова (у разі його відсутності секретар міської ради), при необхідності, може запросити інших представників служб та організацій.

6. Особи, запрошені на засідання з окремих питань, можуть виступити при їх обговоренні, вносити пропозиції, робити зауваження по суті обговорення питання, давати необхідні довідки. Після розгляду відповідного питання і прийняття рішення запрошені особи в подальшій роботі президії участі не беруть.

 

ІІІ. Повноваження президії міської ради

Президія міської ради:

1. Погоджує попередній розгляд матеріалів сесій, узгодження проектів рішень з найбільш важливих питань, що вносяться на розгляд ради.

2. Координує діяльність депутатів, постійних комісій при підготовці питань, які вносяться на розгляд президії, контролює хід виконання прийнятих президією рішень, в тому числі депутатських запитів.

3. Аналізує і вживає заходи по реалізації пропозицій депутатів міської ради.

4. Вивчає і узагальнює досвід роботи постійних комісій і депутатів міської ради, заслуховує звіти комісії, оцінює її роботу та вносить пропозиції про зміну керівництва в комісії.

5. Сприяє розвитку гласності, організовує вивчення громадської думки про роботу ради та її органів, використовує пропозиції і зауваження в практичній роботі.

6. Спільно з комісією з питань розвитку освіти, культури, науки, молодіжної політики, охорони здоров’я, національних меншин, духовності і спорту, з питань дотримання законності і правопорядку, регламенту, депутатської етики аналізує і розглядає на засіданнях причини низької ефективності діяльності окремих постійних комісій і депутатів міської ради.

7. Створює, при необхідності, робочі групи з числа депутатів і спеціалістів для вивчення питань порядку денного сесії, підготовки висновків і проектів рішень. Після подання матеріалів на розгляд президії міської ради такі комісії припиняють свої повноваження.

8. Президія міської ради не володіє правами постійних комісій.

9. Засідання президії протоколюється відділом організаційного забезпечення та діловодства міської ради. З протоколом президії можуть ознайомитись депутати міської ради.

10. Президія більшістю голосів від присутніх на засіданні президії ухвалює протокольне рішення рекомендаційного характеру. Протокол підписується головуючим на засіданні.       

11. Організаційне, правове, інформаційне, аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності президії здійснюють працівники міської ради.

 

 

Міський голова                                                       Віктор СИМКАНИНЕЦЬ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь