Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Юних іршавчан вчать сортувати сміття

Дата: 21.11.2019 23:17
Кількість переглядів: 613

Фото без описуУ нашому місті, в рамках Міжнародного проекту «Екологічна освіта та підвищення рівня екологічної свідомості в регіоні Вайоц-Дзор Вірменії та Закарпатській області України», який проводиться Інститутом еколого-релігійних студій (Ужгород) з Syunik development NGO (Вайоц-Дзор) під кураторством Протестантського Інституту міждисциплінарних досліджень Гедельберзького університету (FEST) і підтримки Екологічної агенції Дессау (Dessau) відбувся тренінг з питань відповідального управління відходами. До проведення заходу залучилися і Комісія з питань екології МГКЄ та ГО "Паралельний світ".


Тренінг проводився для учнів двох шкіл м.Іршави: Іршавського ліцею та ЗЗСО №1. Мета тренінгу – навчити учнів раціонально поводитися з ТПВ задля створення системи сортування сміття та усвідомлення значення повторної його переробки.
Тренінг проводився у вигляді двох заходів та охопив близько 150 учнів. Також для школярів були проведені майстер-класи по шляхах зменшення побутових відходів та методиках по наданню відходам «другого життя». До організації долучилися декан Іршавського деканату МГКЄ о. Василь Петечук та директор ГО "Паралельний світ" Андрій Доніченко, який об’єднує людей з обмеженими можливостями.
Надзвичайно важливо для сталого виховання свідомості учнівського колективу було облаштування навчальних стендів, які унаочнюють значення теоретичного та практичного сортування сміття.
На завершення учасники змогли прийняти участь в конкурсі і власноруч виготовити авторські вироби із відходів.
Усі діти активно долучилися до даної акції та вже думають над тим, як популяризувати свій досвід у громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь